21 Mac 2011

MPP & Mahasiswa KPMB: Bilakah kita dapat bersatu hati?

.
Bismillahirrahmanirrahim…
Alhamdulillah, syukur ke hadrat ILAHI kerana masih lagi diberikan kesempatan, ruang, peluang dan masa untuk bertatih, merangkak, berjalan dan meneruskan langkah dalam mengharungi liku-liku hidup di dunia yang semakin mencabar sekarang. Selawat serta salam ke atas junjungan mulia Nabi Muhammad s.a.w, ahli keluarga baginda, para sahabat, tabi’e, tabi’ tabi’e, para syuhada’ serta mujahid mujahidah yang tidak pernah putus generasinya dalam mendaulahkan kembali ISLAM yang mulia di muka bumi ini.


Subhanallah… Alhamdulillah… Allahuakbar…


Syukur yang amat sangat kerana dalam kekangan masa dan kesibukan belajar dan bercuti, masih lagi diberikan sedikit ruang untuk bernafas di bumi Allah ini. Alhamdulillah..


" Dalam kita melangkah mungkin merangkak ,terkadang di uji dengan ujian yang terasa berat hingga kita terduduk dan menangis, peritnya terasa.. tapi ketahuilah dan renungilah kembali ke dalam diri kerana mungkin air mata tika itu hadir kerana Dia mahu kita menjahit kembali sejadah iman yang kian terkoyak lantaran ada langkah-langkah yang tersasar dari keikhlasan. Semoga kita tabah dan ditetapkan iman"


Sahabat-sahabat yang dihormati oleh Allah S.W.T, masa berlalu cukup pantas...hampir satu tahun saya di kerusi kepimpinan mahasiswa KPMB, masih terlalu banyak perkara yang masih saya ketinggalan untuk laksanakan..walaupun beberapa program telah berjaya dijalankan,tetapi agenda utama masih tidak tercapai secara keseluruhan.


Isu kebajikan yang menjadi lambakan masalah yang cukup serius di Pentadbiran, Isu infrastuktur, kelembapan pengurusan, etika kerja, sistem akademik dan pelbagai lagi isu yang berkaitan dengan Mahasiswa.


Seminggu ini saya terlalu sibuk dengan program-program dan aktiviti MPP dan anjuran dari kelab dan persatuan lain, ditambah dengan mesyuarat yang bertindan setiap hari,dan disesak kan lagi dengan tangungjawab sebagai seorang pelajar dan anak...
Sebenarnya saya amat risau dengan situasi mahasiswa Islam sekarang, secara jujur saya nyatakan..kita terlampau sayang untuk meninggalkan "KEADAAN SELESA" ini..sehingga kan kita terikat dengan rantai SELESA..nah, natijahnya..kita takut untuk berubah,kita takut untuk mencuba sesuatu yang baru..
Sahabat-sahabat..Saya melihat,isu yang diperjuangkan oleh MPP selama ini dipandang remeh oleh individu berwajib sehingga memberi kesan negatif atas isu yang dibawakan. Persoalannya sekarang adalah berkaitan dengan...


KESATUAN KITA..


kita tidak bersatu, kita tidak mahu berubah bersama2, kita tidak mahu sama2 susah dan sama2 senang...


Jawapannya sahabat2...


Ayuh kita bersatu dibawah satu organisasi


kita bergerak dibawah satu matlamat dan misi..
dan SAYA AMAT KOMITED, suara kita pasti akan didengari oleh pentadbiran dan badan berwajib SEKIRANYA...
Kita semua BERSATU..


AYUH SAHABAT2...


Masa untuk berubah sudah tiba..


mari kita bersatu memperjuangkan hak kita sebagai mahasiswa dan pengguna!!


Mohon berilah sokongan dalam apa jua bentuk,kerana kami perwakilan ANDA mahupun perwakilan selepas ini, kalau bukan anda yang akan membantu pihak perwakilan bangunan-bangunan tidak mampu bersuara, pokok-pokok pun tak mampu, melainkan manusia. Kami membuka seluas-luas pintu kesatuan mahasiswa untuk sama kita masuk dan bersatu di dalamnya.
Yang terakhir maafkanlah diri ini yang banyak melakukan kesilapan dan kesalahan, sebagai wakil MPP. juga seribu kemaafan diminta pada hati yang tercalar akibat mulut yang kasar, perasaan yang terguris akibat perbuatan yang menghiris, dendam yang tersimpan akibat jiwa yang melawan, permintaan yang tak ditunai akibat tanggujawab yang terabai, mereka yang membenci akibat ego yang terlalu tinggi, mata yang menangis akibat tamparan yang bengis, maafkan dan terus maafkan , tidakkah kita redha sekiranya nanti Allah juga memaafkan kita pada hari kebangkitan?

salam mahabbah......
Siiru a'la Barakatillah....
Bittaufiq wan najah fi imtihan
 
Mohd Asyraff Bin Aziz
Exco Pembangunan Insan & Kerohanian
Majlis Perwakilan Pelajar KPMB

Comments
0 Comments

0 comments:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...